BARREIG:ORENGO.MUT.ASSESSORS. CARRER SANT RANCESC.FALLES.SETMANA SANTA. SALSAFOR.FALTA D’INFORMACIO.


VICENTE GREGORI
 

BARREIG:ORENGO.MUT.ASSESSORS. CARRER SANT RANCESC.FALLES.SETMANA SANTA. SALSAFOR.FALTA D’INFORMACIO.

Amb el cartell de “complet” podríem qualificar aquesta setmana què ha passat, ja que els dos representants dels partits polítics que governen a la ciutat de Gandia, PSOE i Plataforma, el senyor Orengo i el senyor Mut, han posat de manifest el seu “talant” a l’hora de governar la ciutat.

D’entrada, naix el conflicte amb la remodelació del carrer Sant Francesc de Borja i la seua repercussió en les dos grans festes de la ciutat, Falles i Setmana Santa, i també amb la campanya de Nadal.
Si fa uns dies el senyor Mut deia que la remodelació d’aquest carrer no afectaria a les processons de Falles, però tampoc a les de Setmana Santa, és ara l’alcalde de la ciutat, Orengo, qui diu que no afectarà a les falles però si a la Setmana Santa i que esta última hauria de modificar el seu recorregut. Això si, l’alcalde insta a que si les obres es retarden, sí que podria passar la processó de Setmana Santa, aleshores en aquest cas afectaria a la campanya de Nadal del 2009 perquè les obres possiblement no estarien finalitzades.
Una opció o l’altra, la planificació de la jugada és errònia

En segon lloc, torna a ser notícia, però en aquest cas a nivell de Comunitat, que una ciutat com Gandia compte amb 31 assessors de govern en una època marcada per la crisi i governada per un partit, el PSOE, que a nivell nacional i autonòmic, els seus representants han demanat austeritat allà on governen per poder fer front a aquesta. Pareix ser que a Gandia, el PSOE no predica amb l’exemple que el senyor Alarte demana per tots els racons de la Comunitat. I per si això fora poc, la “retransmitida” María Teresa Fernández de la Vega, fa com qui sent ploure, i destina al voltant de 70000€ (més de onze milions de pessetes) a decorar el seu despatx. Això és socialisme.

Però encara hi ha més, si la anterior setmana el senyor Orengo, Mut, Mascarell,...aprofitaven una notícia d’un deute privat del senyor Torró per atacar-lo personalment, ara els ha tocat a l’alcalde  de la ciutat, J.M. Orengo; al regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, V. Mascarell; i al pseudo-concejal de Polítiques de Prosperitat i Empresa, N. Novell; als qui ha denunciat un ciutadà de Gandia, el promotor del esdeveniment de Salsafor, per haver vulnerat la protecció de l’honor, la intimitat i la pròpia imatge, al haver-lo acusat d’extorsió. Qui reclama una quantitat de 5500€, que a diferència del senyor Torró que va pagar el seu deute de la seua butxaca, en el cas de què el ciutadà que demanda, N. Espinosa, guanyara el juí, seria l’Ajuntament (és a dir, els ciutadans) els que hauríem de pagar eixa quantitat de diners.
I damunt, el senyor Mascarell diu que no va a consentir que els interessos d’un particular afecten a tota la ciutadania.
Senyor Mascarell, faltant-li el respecte a un ciutadà, i damunt fent que siga l’Ajuntament (i per consegüent, els ciutadans) els que , en el cas de perdre el juí, pague la sentència, ja fa que afecte a tota la ciutadania.

Però no prou amb tot açò, per acabar, aquell qui defensava un Ajuntament de cristall de roca, per la transparència del mateix, ha tornat a convertir-lo en basalt, per la falta d’informació que aquest govern ha tingut amb els membres del Consell de la Copa Amèrica. La part no política del Consell, no va rebre una còpia del conveni per a la concessió de l’obra i explotació de la zona dels megaiots amb un cost de 3.000.000€ a càrrec de Iniciatives Públiques S.A. (és a dir, els ciutadans de Gandia però de forma oculta a través d’una empresa pública. Ací és on es veu el cristall de roca).

D’una forma breu, en tan sols una setmana, aquest govern PSOE-PLATAFORMA ha posat de manifest múltiples exemples de mala planificació d’una ciutat.