POLITICS A DEBAT


VICENTE GREGORI - AIXÓ ES DE VERES?
 

POLITICS A DEBAT

El dimecres passat vaig assistir a un debat entre els distints portaveus dels grups polítics amb representació a l’ajuntament de Gandia. Per la banda de la oposició, en representació del Bloc, Josep Miquel Moya; per el Partit Popular, Arturo Torró; però als dos portaveus del govern, Ferran Mut per la Plataforma de Gandia i l’alcalde Orengo per el Partit Socialista, els va entrar mal de panxa i van decidir enviar a uns altres en representació seua, a Javier Soldevila i a Vicent Mascarell respectivament, tots dos amb la lliçó molt ben apressa perquè van desviar el tema que es proposava per parlar de el que a ells els interessava.
El tema a tractar anava sobre l’urbanisme a Gandia amb totes les seues variants, planificació, projectes, Gandia del 2025,...

Això al menys era el que havien de parlar els polítics de la nostra ciutat. Per part del Bloc i del PP les crítiques al govern per la mala planificació que s’ha fet d’aquesta ciutat al llarg dels anys i que està incrementant-se a l’actualitat amb una sèrie de projectes anunciats en els últims mesos que tindran a la ciutat cames amunt fins el 2010, any de la celebració del V centenari del naixement  de Sant Francesc de Borja. L’oposició els recalcava que encara hi ha moltes obres per finalitzar des de fa molts anys. A més de destacar la mala gestió que s’ha fet en aquesta ciutat en dos sectors fonamentals, el turisme i el comerç, promotors de l’economia a Gandia.
En canvi, per part dels grups que formen el govern, Plataforma i PSOE,decidiren canviar el tema del que es parlava per dir solament lo be que està fent ho aquest govern, que bonic és tot i que la crispació de l’oposició l’únic que fa es intentar paralitzar les actuacions de la ciutat.

 Però jo em pregunte, és una forma de excusar-se per no fer les coses be?
Se suposa que l’oposició és per fiscalitzar l’acció del govern, però encara que l’oposició estiga en contra d’alguns aspectes mai no podran paralitzar l’acció del govern perquè ells tenen la majoria suficient per a governar.

L’encreuament d’acusacions entre els uns i els altres va ser patent durant tot el debat, qui si s’han pujat els impostos, que si s’han ajustat al IPC; pujat o ajustat el que va a notar el canvi és el ciutadà que l’ha de pagar. Que si l’ajuntament és el més solvent de tota la Comunitat, que si és el més endeutat de tota la Comunitat; pot ser les dues coses a la vegada, pot ser el més solvent per haver-se endeutat fins als topes, però una vegada més açò ho notarà el ciutadà que serà qui pague el deute. Que si Gandia és referent urbanística de moltes ciutats, que si Gandia és referent per tindre el major número de assessors de govern amb un cost de 3 milions d’euros; Gandia és referent en moltes coses però no precisament per tindre una planificació de la qual presumir, al igual que tampoc és bo que ixca als mitjans de comunicació a nivell nacional que l’alcalde de la ciutat de Gandia gasta 3 milions d’euros en 18 assessors de govern.

Un debat que hagués estat més interessant si l’alcalde de la ciutat, el señor Orengo, i el concejal d’Urbanisme i Territori, Ferran Mut, hagueren estat presents al mateix, perquè amb estos debats els ciutadans tenim l’oportunitat de fiscalitzar també als nostres polítics.