ACAPS la Safor informa


Que el sábado día 19 de agosto, al restaurant Molí Canyar de Potries, se reunirán más de trescientas personas, alcaldes, regidores, amigos y amigas del pueblo saharaui de la Safor.
 

‘En aquest sopar on, també, es commemoraran els 10 anys de treball de l’ACAPS,

Deu anys de treball en què, a través de,

·        les Vacances en Pau

·        la Casa d'acollida de xiquets malalts sahrauís "Lakum"

·        els milers de quilos d'arròs enviats, la roba, el material de comunicacions i ofimàtic, les màquines de tricotar,...

·        L'edició de material de divulgació: llibres, vídeos, el CD i el DVD “Tots amb el Sàhara”, samarretes...

·        Projeccions, col·loquis, xerrades informatives.

·        Sopars com aquest.

·        Els premis 27 de Febrer.

·        Els Festivals de Pilota valenciana al Trinquet el Zurdo

·        La participació en Fires, porrats dels pobles de la nostra comarca.

·        Les campanyes d'emergència com la que s’ha hagut d'atendre, enguany, per causa de les inundacions patides als campaments de refugiats.

·        Manifestacions de denúncia de la repressió que pateix el poble sahrauí als territoris ocupats pel Marroc.

·        Manifestacions de denúncia de la vergonyosa situació en què es troben el refugiats sahrauís, als campaments de Tinduf.

·        Campanyes de recollida de signtures

·        Etc.

hem fet perquè el poble sahrauí isca del pou de silenci en què se’l tracta d’amagar per part de les antigues autoritats colonials (el Regne d’Espanya). I també hem fet perquè els sahrauís refugiats als campaments de Tinduf (Algèria) puguen tindre una vida més digna, mentre esperen la celebració del Referèndum tantes vegades convocat per l’ONU, però bloquejat per l’invasor il·legal –el Marroc- i els seus acòlits, o valedors internacionals.

 

En aquest sopar volem retre, també, un homenatge a totes les famílies acollidores que, al llarg d’aquests 10 anys, silenciosament, han fet possible que més de dos-cents xiquets sahrauís hagen pogut rebre, a casa nostra, unes atencions mèdiques, una hospitalitat generosa, i una injecció de moral perquè les seues famílies continuen resistint, pacíficament, les inclemències del desert on la injustícia els ha comminat a residir durant aquests trenta anys.

 

Però sobretot, volem subratllar que el millor aniversari que podem commemorar, o celebrar, és el de la inutilitat d’associacions com la nostra perquè el poble del Sàhara haja aconseguit viure en llibertat en el seu país: el Sàhara Occidental.’

 

 

ACAPS la Safor

La Safor, el 18 d’agost de 2006