PROYECCION GRATUITA EN LA CASA DE LA MARQUESA DE GANDIA DE.....


Mañana y en el marco del incomparable Casa de la Marquesa de la Ciudad de Gandia. El departamento de Cooperación e integración Social del Ayuntamiento de Gandia. Pondrá la pelicula '' PIEL QUEMADA '' , realizada en el año 1967, de Josep Maria Forn.
 

PROYECCION GRATUITA EN LA CASA DE LA MARQUESA DE GANDIA DE.....

Dintre del Cicle ‘Cinema i Immigració’ Des del Sud, per un camí de 8 mm, que organitza l’Àrea de Cooperació i Integració Social:

 

El dimecres 17 de gener, a les 19.30 hores, a la Casa de la Marquesa, projecció de la pel.lícula LA PIEL QUEMADA (1967). Un film que reproduix un temps de “pells cremades” molts diferents… les dels turistes de la Costa Brava, front a les dels paletes andalusos que deixaren els seus llars a Andalusia per a buscar la prosperitat treballant al sector de la construcció a Catalunya.

 

La projecció contarà amb una xarrada col.loqui a càrrec de Santiago Barrachina, de la Filmoteca de València.

 

La entrada és GRATUITA.

 

FITXA TÈCNICA:

Títol original: La piel quemada

Gènere: Drama neorrealista

Direcció: Josep Maria Forn

Guió: Josep Maria Forn

Producció: Josep Maria Forn

Durada: 110 min.

Nacionalitat: Espanya

Any de producció: 1967

Repartiment: Antonio Iranzo

(José), Ángel Lombarte (Andrés),

Marta May (Juana), Carlos Otero

(Julio), Silvia Solar (dona

estrangera), Luis Valero

(Manolo).

 #foto2der#

 

LA PIEL QUEMADA,

de Josep Maria Forn (1967)

b/n, sò, 110 minuts, V.O.

 

SINOPSI

 

José és un treballador d'origen andalús que treballa com a peó de la construcció a un poble de la Costa Brava.

 

Va haver d'emigrar perquè al seu lloc d'origen, Guadix, un poblet de Granada, no tenia feina com a jornaler agrícola, ni tampoc existien altres fonts d'ocupació. A la Costa Brava en canvi hi ha una important demanda de treball pel fort creixement que està tenint el turisme.

 

Instal·lat a Catalunya viu amb contradicció la seva nova situació: les relacions laborals, la llengua catalana, la presència de les turistes estrangeres, etc. D'altra banda, Juana, la seua dona, els seus fills i el seu germà, emprenen també el viatge per reunir-se amb ell. La pel·lícula transcurre durant tot el dia que dura aquest viatge, mostrant de forma paral·lela el que els hi passa a uns i altres i els records que tenen del seu passat. D'aquesta manera, podrem observar el contrast entre una Espanya rural empobrida i molt conservadora moralment amb el que està passant a les zones turístiques on s'estan produint canvis molt accelerats.

 

Igualment tenim l'oportunitat de percebre les contradiccions que viuen aquests pobles que s'estan especialitzant en l'activitat turística.