Esquerra Republicana d'Oliva, responsabilitza de l’abandó de la “Canera Municipal” a l’Ajuntament d’Oliva.


El dimarts dia 20 de març es va comprovar presencialment les condicions del deteriorament i abandó de la “Gossera Municipal”. En el camí del Pujalet s/n hi ha una placa en què informa “Ajuntament d'Oliva, Canera Municipal, Horari de 7:00 a 9, de Dilluns a Divendres “.
 

Esquerra Republicana d'Oliva, responsabilitza de l’abandó de la “Canera Municipal” a l’Ajuntament d’Oliva.

L’escena va ser la següent: a les 8:15 la porta estava tancada i lligat a la maneta de la porta un gos de grans mides, en pèssimes condicions físiques i un altre gos xicotet arrupit sobre una tela, també en pèssim estat. Davant de la situació es crida a la persona encarregada per a obrir la instal·lació.

 

Amb la seua arribada s’observa en quina situació de deteriorament es troba la instal·lació i ens comunica que com no hi ha servici de veterinari/a no es pot fer càrrec dels dos animals. Com a conseqüència es fan els esbrinaments pertinents i es decideix portar-los a un veterinari privat, assumint les despeses i els inconvenients la “Societat Protectora d'Animals d'Oliva”. 

 

El veterinari, referent al gos xicotet ens comunica que la malaltia que té és contagiosa per a animals i humans, sent un perill per a la Salut Pública. Es decideix sacrificar-lo.

 

Referent al gos gran, en la consulta, mentre s’esperava que fóra atés, desprenia una olor nauseabunda, i a pesar del seu estat lamentable, i tindre una ferida de tres centímetres de profunditat al voltant del coll, el veterinari va dir que tenia solució, calia deixar-lo per a curar-lo i arreplegar-lo a les 20:00 hores. Al no poder quedar-se en la “Gossera Municipal” (està tancada i no hi ha servici perquè siga cuidat),  la Societat Protectora d'Animals assumeix la falta de recursos i responsabilitat del Municipi, fent-se càrrec del gos.

 

És a dir que els requisits obligatoris de la Llei del 8 de juliol de 1994 de la Generalitat Valenciana, sobre protecció d'Animals de Companyia, Títol V, art. 19 no es compleixen. 

 

Des d’Esquerra demanem el compliment de la Llei per part de l’Ajuntament d’Oliva, és de no creure, que en el segle XXI i l’any 2007, l’Ajuntament tinga una “Canera Municipal” en condicions pròpies de la prehistòria.