EL VALENÇIA RAFA GARCIA D’ELDA GUANYA A GANDIA EL “LVI CAMPIONAT D’ESPANYA ABSOLUT A LA MODALITAT DEL QUADRE 71/2


Rafa Garcia aconsegueix el 40 Títol de Campió d’Espanya absolut a la Capital de la Safor. Els passats dies 28 i 29 d’abril es celebrà a Gandia el “LVI Campionat d’Espanya absolut a la modalitat del Quadre 71/2, a les instal•lacions del Gandia Billar Club.
 

EL VALENÇIA RAFA GARCIA D’ELDA GUANYA A GANDIA EL “LVI CAMPIONAT D’ESPANYA ABSOLUT A LA MODALITAT DEL QUADRE 71/2

#foto2izq#El campionat es va desenvolupar amb el guió previst, el valencià Rafa Garcia, com a favorit i defensor del títol i el català Esteve Mata com aspirant.

 

Gran nivell de billar que gaudí el públic durant aquestos dos dies, sobre tot per part de Rafa Garcia i Esteve Mata.

 

Finalment la gran final esperada entre el dos grans jugadors. Un duel pel predomini nacional de “jocs de sèrie” catalans contra valencians.

 

La final va ser atípica ja que després del nivell de joc desplegat durant les sessions anteriors, feia pensar en un duel apassionant. Res més lluny de la realitat, la pressió va poder amb els dos jugadors que feren una final prou deslluïda amb errades poc habituals d’aquestos genis del billar.

 

Finalment aquell que menys errades va realitzar es va emportar el 56 títol del Campió d’Espanya, que no va ser una altre que Rafa Garcia el valencià d’Elda.

 

Cal destacar el palmarès de Rafa Garcia, ja que amb aquest títol, ja van 40 títols d’Espanya en categoria absoluta, el jugador d’Elda comença a ser una llegenda viva del billar nacional i valencià.

 

#foto3izq#Esteve Mata, de la Federació catalana es degué conformar amb el títol de Sotacampió d’Espanya i el tercer lloc i medalla de bronze per al, també, català Joan Espinasa, seguit molt a prop l’altre valencià, ja en quarta posició, d’Elda Pepito Albert, la quinta per al de Sueca Raül Cuenca i finalment la sisena plaça per al català Francesc Fortiana.

 

Devem indicar que les marques aconseguides, es a dir la mitjana (caramboles dividit per les entrades) tant pel Campió Rafa Garcia com el Sotacampió Esteve Mata, els obrin les portes per a participar al l’europeu i el mundial de l’especialitat. Precisament l’europeu es celebra la propera setmana.