Un dia gran per a tots els valencians

Un dia gran per a tots els valencians

Por
139

La commemoració del 800 aniversari del naixement del nostre Rei Jaume I, figura insigne de la nostra història, conferix una major rellevància a la celebració d

Un dia gran per a tots els valencians en què rememorem l'inici de la  València moderna de què ens sentim hereus iorgullosos continuadors.
En una data tan assenyalada per a la Comunitat Valenciana, reivindiquem a Jaume I com el pare de la nostra identitat i constructor d'un Regne autònom, assentat sobre una societat nova. D 'un Regne amb una llengua, una estructura Institucional, jurídica i administrativa pròpies.

Els que compartim esta esplèndida realitat, que és la València del segle XXI, proclamem amb orgull el seu important i decisiu llegat, eixa llavor de futur que Jaume I va sembrar i que amb tant d'esforç hem fet créixer successives generacions de valencians.

Alguns partits s'excusen  en que ensenyar la nostra senyera i cantar el nostre himne és motiu de crispació. Per a nosaltres, ensenyar els nostres símbols és motiu d'orgull i de reafirmació en la nostra identitat.

és l'orgull de ser i sentir-mos valencians, mentres que altres reneguen, s'avergonyeixen o s'han venut al millor postor, nosaltres ens sentim orgullosos de la nostra reial senyera i del nostre himne... i tan culpable és el que renega com el que l'amaga per conveniència.


El nostre passat ens projecta com un poble treballador que, unit, ha sabut fer-li front i superar amb èxit una i mil dificultats.

Per açò, estic convençut que, una vegada més, sumant totes les nostresforces i capacitats, els gandians aconseguirem eixir enfortits d'estos temps de crisi econòmica, i aconseguir nous i més alts nivells de prosperitat i benestar, però sempre -com així ha sigut al llarg de la nostra història- des de la solidaritat, la justícia i la llibertat.Estos valors i principis tan arrelats en el poble valencià van ser i són labase sobre la qual s'assenta la nostra societat; una societat moderna i avançada, respectuosa i tolerant, i que vol ser diversitat dins de la unitat d'Espanya.Honrem la memòria i el record de Jaume I, i fem-ho de forma especial ifestiva en este 800 aniversari del seu naixement, amb alegria i emoció, des de l'evocació del nostre millor passat i amb la ferma convicció que som un poble afortunat i preparat per a continuar creixent en dinamisme econòmic, cultural i científic; un poble que oferix garanties al món i que sap superar amb l'excel·lència els més difícils reptes.Que tan important celebració siga, més que mai, un acte de reafirmació col·lectiva, una manifestació de la nostra voluntat i el nostre desig de continuar fent Història com un poble singular que mira al futur esperançat i ple d'il·lusió, i que, un any més, ix al carrer per a mostrar orgullós els seus símbols i per a hissar  la nostra Reial Senyera, que és l'emblema d'esta terra.