Salvador Llopis (PP-Oliva) se defiende de las acusaciones del PSOE

Salvador Llopis (PP-Oliva) se defiende de las acusaciones del PSOE

Por

El concejal y portavoz del PP de Oliva, Salvador Llopis ''Cota'' ha emitido un comunicado, el cual reproducimos en su total integridad, respondiendo a las acusaciones vertidas ayer por la ejecutiva del PSOE de Oliva con respecto a la acusaciónde fraude contra la Hacienda pública.

''...Ahir, coincidint amb el plenari que havia de tractar les conclusions de la comissió de les polèmiques obres de Tendes 27 (una casualitat, sense dubte), vaig ser objecte d'un furibund atac personal de l'executiva del PSPV-PSOE d'Oliva.

Un atac en el que m'acusen d'incomplir les meues obligacions tributàries (en relació a ma casa) i, en conseqüència, demanen la meua dimissió.

Tinc molt clar que la intenció d'este atac no és altre que desviar l'atenció de les demolidores conclusions que s'extrauen de l'anàlisi dels expedients derivats de les obres de la seua líder. A pesar d'això, per la meua família i amics em veig en l'obligació de contestar.

En primer lloc, he de dir que em crida prou l'atenció el fet que l'executiva d'un partit sàpiga (o crega saber) l'import del meu rebut de l'IBI. O que parlen d'una "casa pràcticament en ruïnes", de 70 m2, quan ninguna d'estes afirmacions es correspon amb la informació cadastral que tot el món pot consultar.

De la mateixa manera que també em crida l'atenció que sàpiguen (o creguen saber) els metres quadrats que té ma casa actualment. O que afirmen que estàvem vivint en ella en 2019, quan resulta que encara estàvem llogats en una altra vivenda.

No sé si tot això tindrà a vore amb el possible trencament de la cadena de custòdia del meu expedient. Presumpta anomalia administrativa que vaig posar en coneixement de l'alcaldia mitjançant registre d'entrada de data 25-05-2020. M'agradaria pensar que no.

També em sorprén que l'executiva socialista emeta un comunicat en el que parla de suposades irregularitats tributàries, quan des del departament d'Hisenda de l'Ajuntament d'Oliva (que dirigeix justament la seua líder), no s'ha iniciat cap expedient o tràmit relacionat amb eixes acusacions. Almenys a mi no se m'ha notificat res al respecte.

De totes formes, no tinc cap intenció de tirar balons fora o d'amagar-me. No tinc motius.

Al contrari, jo tinc entés que l'efectivitat cadastral de les declaracions d'obra nova tenen lloc al dia següent de produir-se els fets, amb independència del moment en què es notifiquen al cadastre. Això almenys és el que em van explicar els meus arquitectes i interprete llegint l'art. 17.6 del text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari.
Per tant, supose que pagaré l'IBI, o els impostos corresponents, des del moment que els arquitectes van considerar acabada l'obra (en efectes retroactius, per a entendre'ns), encara que la notificació haja tardat un poc més en efectuar-se, per les circumstàncies.

És a dir, que estic donant els passos que marca la llei i seguint tots els procediments que toca. L'únic que és veritat és que l'obra s'ha allargat més temps del que a mi m'haguera agradat. Senyal que la meua dona i jo som persones treballadores que hem anat poquet a poquet construint el nostre somni compartit. Però no crec que haja de demanar disculpes per això, ni tampoc per haver estat 12 anys de lloguer (o favors familiars). Som persones humils de famílies humils, i no em fa ninguna vergonya reconéixer-ho.

Per últim, vull deixar clar que si la intenció de l'executiva socialista era fer-me callar, o fer-me agarrar por, vos assegure que no van a aconseguir-ho en absolut.

Vaig a continuar dient el que pense de la casa (¿o hauria de dir mansió, si té 294 m2?) de la seua líder. De les obres sense llicència que s'han fet en eixa casa-mansió. I de tota la documentació que ella no ha aportat i que sí li se demana a la resta de ciutadans i ciutadanes (a mi inclòs).

No van a fer-nos callar!...''


TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR